Pot circula fara asigurare Rca?

Uncategorized 0 Comments

Rate this post
Scriu probabil ca un avocat al diavolului să întreb ce sunt riscurile de a conduce o mașină fără asigurare rca ? Cu prime atât de mari, în special pentru tinerii șoferi, cu siguranță este o adevărată ispită.

Conducerea fără această acoperire este ilegală și ar putea avea implicații mari, mai ales dacă ați fost implicat într-un accident.

Și chiar dacă nu ați fi fost, tehnologia modernă v-ar putea prinde, cu poliția care utilizează recunoașterea automată a plăcuței de înmatriculare (ANPR). Vehiculele neasigurate rca identificate în acest fel vor fi confiscate până când vor fi furnizate dovezi de asigurare. Ar fi implicat un cost în recuperarea unui vehicul. Dacă nu este revendicată, este probabil să fie fie zdrobită, fie vândută în alt mod. Infracțiunea are de obicei șase puncte și o pedeapsă fixă ​​de 300 de lire sterline, dar rezultatul poate fi diferit dacă este atacată în instanță.

Cu toate acestea, Biroul asiguratorilor auto rca (MIB), o organizație non-profit pentru victimele autovehiculelor neglijente și neasigurate și conducătorii auto, estimează că unul din 38 de vehicule de pe șoselele din Regatul Unit este condus de șoferii neasigurați. Poliția sechestrează în regiunea a 2.500 de vehicule neasigurate săptămânal.

Chiar și atunci când nu utilizați deloc o mașină, păstrarea acesteia fără asigurare poate provoca probleme. Dacă nu merge niciodată pe șosea și nu este asigurată sau impozitată, atunci trebuie să se înregistreze prin DVLA o notificare statutară în afara drumului (SORN). Consultați gov.uk.

Dacă conduceți vehiculul altcuiva, verificați cu asigurătorul că sunteți într-adevăr asigurat să faceți acest lucru. Oricine are îndoieli cu privire la existența sau nu a unei înregistrări cu privire la faptul că mașina este asigurată poate verifica baza de date privind asigurarea auto la adresa askmid.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.