reparatii aer conditionat

Defectiuni frecvente la aparatul de aer conditionat

Sfaturi 0 Comments

5/5 - (1 vote)
Temperaturile din timpul verii pot sa solicite destul de mult aparatele de aer condiționat, ceea ce duce la aparitia unor probleme serioase. Daca iti doresti ca vara ce vine sa fie racoroasa si placuta, este bine sa iei in considerare cele mai frecvente defectiuni ce ar putea sa apara la acest aparat si sa le rezolvi imediat ce le-ai detectat.
Exista destul de multe probleme ce pot aparea, insa majoritatea pot fi remediate. Iata-le pe cele mai frecvente la aparatul de aer conditionat:

Zgomotul

Atunci cand aparatul de aer conditionat incepe sa devina suparator, din punct de vedere fonic, ceva nu este in regula. Zgomotul poate sa fie minor la inceput si se poate agrava pe timp ce trece. Din fericire, problema nu este una uriasa. Cel mai probabil, responsabila de zgomot este cureaua de ventilator. Aeasta se poate deplasa si poate genera neplaceri. Ceea ce ai de facut este sa opresti aparatul, sa verifici cureaua si in acelasi timp sa verifici si rulmentii motorului, care ar putea avea nevoi de lubrifiere.

Bobinele inghetate

Este usor sa iti dai seama ca bobinele sunt inghetate, deoarece atunci cand desfaci aparatul vei descoperi un bloc de gheata ce nu lasa aerul sa circule. Problema poate fi remediata cu un uscator de par, insa daca este una frecventa, necesita calibrarea intregului sistem.

Linia de condensare

Picaturi de apa ce se scurg. Atunci cand aparatul de aer conditionat incepe sa “curga” problema este, cel mai adesea, linia de condensare blocata. Aceasta se afla langa compresor si trebuie sa fie verificata si curatata cu apa calda si inalbitor.

Lichidul refrigerant

Lichid refrigerant prea putin. O alta problema frecventa este suflarea unui aer mult prea cald. Acest lucru poate sa aiba o cauza destul de comuna pe timp de vara: lipsa lichidului refrigerant. Ceea ce ai de facut, sau mai degraba ceea ce are specialistul cu care lucrezi de facut, este sa umple aparatul cu freon.
De asemenea, pot aparea si alte erori, cum ar fi mirosul urat venit din aparat, o eroare afisata pe display sau un debit de aer mult prea mic.
Oricare ar fi problema, pentru a o rezolva, cel mai bine este sa apelezi la un specialist. O parte din probleme le poti rezolva de unul singur, insa daca nu vrei sa iti asumi niciun risc si vrei sa te bucuri din plin de aerul rece al aparatului, un service specializat pe montaj si reparatii aer cond este cel mai indicat.

Alte articole

Leave a Reply

Your email address will not be published.