curatare aer conditionat de praf

Cum ne intretinem aparatul de aer conditionat?

Sfaturi 0 Comments

5/5 - (1 vote)
S-a certificat faptul ca un numar mare de detinatori ai aparatelor de aer conditionat, au constatat ca acestea se deterioreaza in timp, scazand randamentul. Faptul ca fluxul de aer rece sau cald al aparatelor de aer conditionat nu mai este la fel de puternic, poate avea multiple cauze.

Cauza principala a deteriorarii acestor aparate de aer contionat este filtrul, care are rolul de a purifica si de a retine praful si impuritatile. Curatarea filtrului trebuie facuta periodic de catre detinatorul aparatului, nefiind o operatiune grea, care sa necesite prezenta specialistului. Aceasta este o procedura de baza, foarte simpla si poate fi facuta de oricine.

Cum trebuie curatat filtrul?

1.
Se deschide capacul frontal a unitati interioare a apararului de aer conditionat, unitate
interioara ce se afla dispusa pe peretele din casa ta, si indepartezi filtrele sau filtrul de aer, depinde de model, cu mana.

2.
Apoi le bagi sub jetul de apa calda si le speli cu sapun sau detergent sau le cureti cu o solutie speciala. Le limpezesti si apoi le lasi la uscat.

3.
Intre timp actionezi cu o pensula subtire aupra turbinei pentru a elimina depunerile de praf
si impuritati, si imediat dupa aceea se trece la curatarea vaporizatorului cu un spray special si solutie speciala. Lasa-l 10-15 minute in stare de functionare pentru a elimina in totalitate reziduurile.

4.
Dupa ce s-au uscat filtrele de aer, le introduci in aparat, in pozitia initiala.

Filtrul aparatului de aer conditionat are rolul de purificator, reprezentand o functie secundara ce aduce utilizatorului un aer proaspat si purificat. Curatatea filtrului de aer conditionat se efectueaza pentru a pastra randamentul aparatului si pentru mentinerea unei temperaturi constante in interiorul incaperilor.

Masca (capacul) unitatii interioare, se curata cu o laveta imbibata intr-o solutie speciala, spirt sau in apa calda. La interior capacul se poate curata si cu aspiratorul.

Aparatul de aer conditionat reprezinta o necesitate ce contribuie semnificativ la confortul tau și la un mediu ambiental placut, de aceea trebuie curatat in momentul cand la pornirea aparatului de aer conditionat se constata ca acesta emana un miros neplacut sau daca in incaperile respective locuiesc sau lucreaza persoane predispuse la anumite boli generate de bacteriile ce se afla in interiorul aparatului.

Umezeala genereaza un mediu propice pentru bacterii si microorganisme ce sunt antrenate in circulatia aerului conditionat. Necuratarea la timp a aparatului de aer conditionat, poate duce la deteriorarea severa a dispozitivului si implicit la o remediere mult mai costisitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.