Cum funcționează un frigider?

Frigidere , 0 Comments

Rate this post
Atunci când puneți întrebarea despre modul în care funcționează un frigider, încercați să găsiți un răspuns referitor la procesul ciclului tipic de refrigerare. Pentru a răspunde la această întrebare, va trebui să vă uitați în interiorul modelului pentru a găsi răspunsurile la aceste probleme urgente. Veți ajunge la găsirea răspunsurilor la aceste întrebări pe măsură ce vă uitați la modul în care se extind gazele și funcționează termodinamica.

Prima lege pe care trebuie să o înțelegeți este că gazele, pe măsură ce se extind, se răcesc. Același lucru se va întâmpla, de exemplu, cu uscarea apei. Dacă sunteți umed și sunteți în picioare la soare, deoarece apa începe să se evapore, vă veți simți pielea răcită. O altă regulă este că, dacă aveți două tipuri de temperaturi diferite unul lângă altul, cel mai fierbinte va crește mai rece și cel mai rece va începe să crească mai cald.

Frigiderele vor conține de obicei un gaz numit tetrofluoretan. Această substanță chimică este similară cu cea a clorofluor-carbonului care se găsește în modele mai vechi de frigider. Tetrofluoretanul, cunoscut și ca HFC, este un compus care se va transforma într-un lichid când este răcit la 26,6 grade Celsius negativ.

Un motor și o unitate de compresie vor lua HFC și vor începe să-l stoarce. Deoarece este comprimat, gazul se va încălzi. Gazul încălzit va trece prin bobinele situate pe spatele frigiderului și va începe să-și piardă căldura în cameră. Pe măsură ce se răcește și se presurizează, HFC va începe să devină lichid.

Valoarea de extindere va forța lichidul să treacă printr-o zonă aproape sub presiune, care va forța gazul de amoniac din HFC. În această zonă cu presiune scăzută, HFC se va întoarce înapoi în gaz, deoarece este vaporizată. Această schimbare frecventă va influența puterile de încălzire și de răcire ale frigiderului propriu-zis.

Bobinele vor trece prin unitatea frigorifică și vor trece de părțile obișnuite ale frigiderului. Cu gazul în prezent încălzit, acesta va funcționa la extragerea căldurii din interiorul frigiderului. Acest lucru va începe repede să răcească toate părțile frigiderului în sine. Ar trebui să puteți păstra produsele alimentare în interior și să nu vă faceți griji că este menținut la un nivel prea ridicat.

Gazul de la acest punct va fi mai rece, deoarece a lucrat la răcirea în interiorul frigiderului. În acest stadiu și locație în frigider, gazul se va întoarce la începutul ciclului. Compresorul va aspira gazul răcit și va începe să-l preseze din nou, încălzind încă o dată gazul. Aceasta este înțelegerea de bază de care veți avea nevoie de modul în care funcționează un frigider.

Desigur, trebuie să rețineți că acest lucru explică doar un ciclu al frigiderului în timp ce acesta funcționează. Dacă doriți să păstrați în mod eficient frigiderul alimentat, cu toate acestea, nu veți dori să fie în mod constant sistemul dvs. de funcționare. Acest lucru nu va face doar frigiderul mai rece decât trebuie, dar veți folosi prea multă energie și nu veți fi un aparat eficient din punct de vedere energetic.

Prin urmare, trebuie să înțelegeți că vor exista părți ale frigiderului care lucrează la menținerea unei temperaturi interne. Aceste termometre, cunoscut sub numele de termocuplu, vor ști când interiorul frigiderului se află la setarea pe care doriți să o faceți. Acesta va declanșa ciclul frigiderului pentru a opri funcționarea și va menține temperatura constantă.

Cu modul în care frigiderele sunt proiectate, cu toate acestea, scurgerile mici vor avea loc în jurul marginilor mașinii. Aceasta va scurge ușor aerul răcit, iar interiorul frigiderului va începe să se încălzească. Pe măsură ce acest lucru începe să se întâmple, termocuplul va porni din nou motorul și va face din nou ciclul să circule prin unitate. Acest lucru poate răci frigiderul și păstra o temperatură internă consistentă pe care toate alimentele dvs. vor fi în siguranță.

combina frigorifica
combina frigorifica

Acesta este motivul pentru care veți auzi de multe ori motorul dvs. frigider lovi cu piciorul pe și începe un ciclu în momente aleatorii. Mici scurgeri în jurul exteriorului frigiderului vor face ca aerul din interior să se încălzească. Pentru a împiedica acest lucru, veți dori să vă asigurați că garniturile sunt etanșate bine. Frigiderele eficiente din punct de vedere energetic sunt un lucru obișnuit pe piața de astăzi și ar trebui să vă asigurați că aveți o unitate eficientă. Acest lucru vă va ajuta să vă dați seama exact cum funcționează un frigider și vă va păstra cu cel mai puternic, mai eficient și mai sigur model pe care l-ați putea găsi pentru casa dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.