aer conditionat multisplit

Ce inseamna tehnologia inverter, multisplit?

Sfaturi , 0 Comments

Rate this post
Tehnologia Inverter a aparut la inceputul anilor ’90, fiind folosita in numeroase domenii tehnologice, cu precadere fiind aplicata in realizarea sistemelor de aer conditionat. Fiind o inovatie in domeniul climatizarii, genereaza doua beneficii principale si anume, confortul si eficienta energetica.

Un aparat de aer conditionat ce are la baza aceasta tehnologie Inverter, regleaza temperatura din incapere fara a fi nevoie de oprirea sau repornirea compresorului, ci doar fiind ajustata automat viteza de functionare a acestuia.

Cum functioneaza un aparat de aer conditionat cu inverter?

Aparatul de aer conditionat cu tehnologia Inverter, va fi adus la o capacitate maxima de functionare, pana cand temperatura incaperii este adusa la nivelul maxim setat, dupa care viteza ramane constanta, economisind astfel energia electrica. Modificarea temperaturii din incapere este detectata automat de senzorii existenti, ajustarea acesteia facandu-se printr-o usoara crestere a vitezei de functionare, fara a fi necesara repornirea compresorului. Prin oprirea si repornirea aparatului de aer conditionat, se genereaza o crestere a consumului de energie electrica, insa cu tehnologia Inverter ce evita oprirea si repornirea dispozitivului, se reduce consumul energiei electrice.

Beneficiile inverter

Cu tehnologiei Inverter, aparatele de aer conditionat au o functionare mult mai silentioasa, avand un nivel scazut al decibelilor. Datorita faptului ca opririle si pornirile sunt evitate, aparatul de aer conditionat va avea o viata mai lunga de functionare, deoarece piesele si mecanismele din interior sunt mai putin solicitate.

Ce inseamna un sistem multisplit?

aer conditionat multisplit

Sistemele multisplit ale aparatelor de aer conditionat, sunt alcatuite din mai multe unitati interioare, dispuse pe peretii incaperilor si o unitate exterioara, montata pe un perete din afara locuintei. Pentru determinarea unei raciri optime a unei incaperi, trebuie sa tii cont de puterea aparatului si de dimensiunea spatiul in care va fi montat dispozitivul, degajarile de caldura de la iluminat si diferite aparate electrocasnice, gradul de izolatie termica, orientarea ferestrelor si dimensiunile acestora.

Aparatele de aer conditionat cu tehnologia Inverter multisplit, sunt destinate institutiilor, domeniilor rezidentiale si comerciale, acolo unde din considerente estetice si economice, unitatile exterioare trebuie sa fie in numar cat mai mic.

Principalele avantaje ale acestor sisteme sunt: configuirarea cu posibilitati multiple, posibilitatea montarii unor unitati interioare de diferite tipuri, detin o clasa de eficienta energetica superioara, comenzi cu functii tehnologice avansate, traseul frigorific cu o lungime maxima de 145 m, unitatile interioare pot avea o multitudine de combinatii, o capacitate ridicata a functionalitatii, instalare foarte usoara. Unitatile interioare multisplit pot fi cu distribuitor sau fara distribuitor, in functie de model.

<h1>Cum functioneaza un aparat de aer conditionat cu inverter?</h1>

La modelele cu puterea BTU mica, racordarea unitatii interioare se face direct la unitatea exterioara. Unitatile cu puterea BTU mare au doua conducte, care se impart in mai multe trasee prin ramificatiile de tip Y sau a chiturilor de bransare. Dupa ramificatii, conductele intra in distribuitoare si apoi se racordeaza la unitatile interioare.

Concluzii

Tehnologia Inverter a aparatelor de aer conditionat este destul de suficienbta pentru a te determina sa-l achizitionezi, mai ales daca are o utilizare intensa iar economia electrica trebuie economisita.

Alte articole

Leave a Reply

Your email address will not be published.