aer conditionat mobil

Ce alegem? Aer conditionat portabil vs fix?

Sfaturi 0 Comments
5/5 - (1 vote)

Aer conditionat portabil vs fix? Avantaje / dezavantaje

Aparatele de aer conditionat portabil

aer conditionat mobil

Aparatele de aer conditionat portabile sunt unitati independente mobile, prevazute cu furtunuri de evacuare, usor de instalat. Aparatele de aer conditionat fixe sunt mai costisitoare decat aparatele de aer condiotionat portabile, si mult mai dificil de instalat.

Ambele tipuri de unitati trebuie sa fie ventilate spre exterior, sa functioneze corect si sa aiba aceeasi capacitate de racire BTU pentru a determina diferenta dintre ele. Atat pentru sursa portabila cat si pentru sursa fixa, cu cat capacitatea de racire BTU este mai mare, cu atat pretul creste mai mult. Nivelul de zgomot al aparatului de aer conditionat portabil variaza. La unele modele de aparat de aer conditionat portabil nivelul de zgomot este foarte redus, asemanandu-se cu zgomotul produs de un aparat de aer conditionat fix.

La altele, nivelul de zgomot este ceva mai mare, insa nu intratat incat sa deranjeze foarte tare. La aparatele de aer conditionat fixe nivelul de zgomot depinde de tehnologiile cu care sunt dotate. Cu cat detin mai multe tehnologii, cu atat nivelul de zgomot este mai redus.

Clasa de eficienta energetica

Clasa de eficienta energetica reprezinta un alt atu. Este mult mai usor de gasit un aparat de aer conditionat fix cu o clasa de eficienta energetica buna, decat un aparat de aer conditionat portabil cu o clasa de eficienta energetica deosebita.

Apa colectata in rezervor

La sistemul portabil apa colectata in rezervor trebuie golita in mod regulat, pe cand la sistemul fix apa se evapora prin sistemul de evacuare montat.

Au chit de instalare inclus

Datorita faptului ca sunt portabile, aceste aparate de aer conditionat nu detin tehnologie Inverter, insa deţin chit de instalare inclus. Acestea sunt prevazute cu un tub flexibil de 1,5 m, tip racord, pentru evacuarea aerului cald produs de compresor, ce necesita scoaterea acestuia catre exterior.

Nu au functia de incalzire

Aparatul de aer condiţionat portabil este dotat cu foarte multe programe si functii speciale insa nu detine functia de încalzire, fiind adaptat numai pentru racire.

Concluzii

Aparatul de aer conditionat portabil reprezinta cea mai buna solutie de climatizare daca vrei sa te muti dintr-o camera in alta sau daca stai cu chirie si vrei sa schimbi spatiul de locuit. Acest aparat de aer conditionat este ideal pentru birouri, cabinete, spatii comerciale de mici dimensiuni, chioscuri, pentru terasele locuinţelor, mai ales daca vrei sa stai cu prietenii pe terasa casei si in acelasi timp sa te si racoresti. Transportul acestor aparate de aer conditionat portabile, se face cu ajutorul a 4 roti ce sunt dispuse la baza dispozitivului si cu ajutorul a 2 manere ce sunt incorporate pe partile laterale. Acestea nu au o greutate mare si pot transporta cu usurinta.

Aparatele de aer conditionat fixe

aer conditionat panasonic

Aparatele de aer conditionat fixe pot fi dispuse chiar si pe peretele unui dormitor, datorita functiilor speciale Mode Sleep, cu care sunt dotate.

Detinand functia Sleep/Night Mode te poti odihni linistit, deoarece acesta are o functionare silentioasa pe timp de noapte. Atat aparatele de aer conditionat fixe cat si cele mobile sunt dotate cu tehnologii de ultima generatie, cu functii speciale pentru a fi cat mai utile si mai silentioase. Filtrul de aer tip fotocatalitic detinut de unele aparate de aer conditionat fix, elimină bacteriile si virusurile, determinand un flux continuu de aer curat și proaspat, aproape steril. Functia Program uscat permite reducerea nivelului de umiditate, asigurand o temperatura constanta incaperii.

Pot fi folosite iarna pentru incalzire

Aparatul de aer conditionat fix poate fi folosit atat pe timpul verii pentru racirea incaperii cat si pe timpul iernii pentru incalzirea locuintei, multe dintre ele avand cea mai mare eficienta energetica de pe piata.

Functii speciale, ochi inteligent etc

O noutate cu care au fost dotate aceste tipuri de aparat de aer conditionat fix, este functia de detectare a prezentei sau ochiul inteligent pentru zone multiple, care cauta ca un ochi vigilent prezenta in camera a persoanelor, impiedicand automat fluxul de aer sa bata direct catre tine. Acestea mai sunt dotate si cu alte functii inteligente, precum Adaptorul Wi-Fi care permite programarea aparatului in avans de pe smartphone sau tableta, astfel incat atunci cand ajungi acasa, sa te bucuri de o atmosfera racoroasa.

Eficienta energetica sporita

Referitor la design, ambele tipuri de aparat de aer conditionat au forme moderne, inovatoare, cu linii drepte sau curbe, de diferite dimensiuni si combinatii de culori. Panoul LCD pentru monitorizarea pricipalilor parametri de temperatura si umiditate si butoanele pentru actionarea functiilor pe care le detin, le da o nota de eleganta si le face facile in utilizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.